Proizd, otočić netaknute prirode i predivnih plaža

by Domagoj Sever

Ako se nađete na otoku Korčuli nemojte propustiti priliku i posjetite Proizd, otočić koji je New York Times preporučio među 12 najljepših izleta na svijetu, a Daily Telegraph njegove plaže među 5 najljepših plaža na Jadranu. Proizd se nalazi udaljen samo nešto više od pola sata vožnje barkom iz centra Vela Luke. Taxi brodice voze samo u sezoni od 9 30 ujutro i povratna karta za odrasle osobe je 60 kuna.

sup proizd

Na otoku ima samo jedan restoran koji ima ukusnu hranu po prihvatljivim cijenama, a taxi brodica vas ostavlja ispred samog restorana. Dodatnog sadržaja na otoku nema. Možete birati između četiri predivne plaže na sjeverozapadnom dijelu otoka do kojih vas vode uređene staze i putokazi kroz borovu šumu. Na plaži Batalo ima nešto prirodnog hlada u borovoj šumi, a za plaže Veli Bili bok, Mali Bili bok i Donji Bili bok preporuka je da uzmete suncobran ili šator i kremu visokog faktora zaštite, jer prirodnog hlada nema. Ponesite sa sobom i maske za ronjenje, jer kristalno čisto more idealna je lokacija za istraživanje podmorja i genijalne podvodne fotke.

Mali Bili bok
Mali Bili bok
Mali Bili bok Proizd
Mali Bili bok
Veli Bili bok Proizd
Veli Bili bok
Veli Bili bok
Veli Bili bok
Kissing spot Veli Bili bok
Kissing spot Veli Bili bok

Plaža Donji Bili bok je nudistička plaža, to namjerno naglašavam da budete spremni ili prilagoditi se nudistima ili odabrati neku od preostale tri plaže za kupanje. Na plaži Veli Bili bok napravljen je kissing spot kao fora instagramabilno mjesto sa kojeg možete ponijeti foto uspomenu. Ako želite potpuni mir možete i sami pronaći neko skriveno mjesto za kupanje na Proizdu kojeg nazivaju i otokom ljubavi. Savjet je da u sezoni pokušate izbjeći vikend za posjet otoku, jer je velika šansa da će biti gužva. Posjetite otok netaknute prirode, predivnih bijelih oblutaka i kristalno čistog mora.

Donji Bili bok
Donji Bili bok Proizd
Donji Bili bok
Proizd-sunrise
Donji Bili bok

Contact – Domagoj Sever

0 komentar
48

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više