Vatreni naslikani kavom iznenađenje su zagrebačkog Gr8 Coffee festivala.

by Domagoj Sever
Gr8_Coffee_1

Jedinstveni espresso art umjetnik iz Beograda Bojan Đorđević, poznatiji kao Mr. Coffee od danas do 25. svibnja sudjeluje na zagrebačkom Gr8 Coffee festivalu. Na Zagrebačkom velesajmu posjetitelji mogu razgledati izložbu slika hrvatskih nogometaša koji se spremaju za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Đorđević daje umjetničku notu festivalu, a ljubitelji kave imaju priliku pogledati portrete Luke Modrića, Marcela Brozovića, Matea Kovačića i ostalih nogometaša, ali i članova stručnog stožera koji predvodi izbornik Zdravko Dalić.

Gr8_Coffee_2
Gr8 Coffee festival – Bojan Đorđević

Umjetnik, koji jedini na svijetu slika espresso kavom, naslikao je dvadeset portreta, a zanimljivo je da je i prije njegovog dolaska u Hrvatsku već rezervirano nekoliko slika koje će se naći na izložbi “Vatreni od espressa“.

„Kada sam dobio poziv da sudjelujem na festivalu nisam dvojio što slikati. Karakteri svih hrvatskih nogometaša su jedinstveni i svi momci sa slika zaslužuju da budu dio mog svijeta kave. Kao bivši sportski novinar uvijek sam se divio njihovim uspjesima, ali i karakterima svih generacija reprezentativaca Hrvatske. Espresso je kava karakternih ljudi i bilo mi je zadovoljstvo spojiti ljubav prema umjetnosti, nogometu i espressu u slike Vatrenih”, kazao je Đorđević koji je u svojoj umjetničkoj karijeri imao priliku slikati brojne nogometne veličine čije domove krase njegovi portreti.

Gr_Coffee
Gr8 Coffee festival – Bojan Đorđević, photo: Domagoj Sever

„Slikam samo nogometaše kojima se divim i koji na terenu i van njega pokazuju ozbiljan karakter. Moje slike od espressa krase domove Pepea, Paola Maldinija, Andreea Pirla, Alessandra Del Piera, Dejana Savićevića, Francesca Tolda, Dejana Stankovića. Ponosan sam što se moja slika nalazi i u domu Tonyja Cetinskog, uz čiju glazbu uživam dok slikam”, kazao je Đorđević.

Planovi espreso art umjetnika vezuju se za Italiju i SAD kao i za egzotične destinacije, ali za sada ne otkriva koga bi volio naslikati.

Gr8_Coffee
“Vatreni od espressa“

„Želim da se portret Roberta Prosinečkog nađe u njegovom domu! Velikan svjetskog nogometa koji je ostao pristojan i fin čovjek oduvijek mi je bio dječački idol. Rođeni smo istog datuma i siguran sam da ćemo jednog dana popiti kavu i pričati o njegovom portretu“, zaključuje Bojan.

sajam kave

Tekst: Alma Radoš

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
14

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više