Osijek Wine & Walk i Urban Wine Party 25. svibnja

by Domagoj Sever

U subotu 25. svibnja grad Osijek postaje centar eno gastronomske i kulturne scene Slavonije zahvaljujući dvama iznimnim događajima koji se kriju iza naziva Osijek Wine & Walk i Urban Wine Party. Pozivamo sve ljubitelje vina, gastronomije i urbane kulture da se pridruže proslavi lokalnih vinskih sorti i kulinarskih delicija kroz niz jedinstvenih aktivnosti i događanja.

Osijek-wine-&-walk-1
Osijek wine & walk / photo: Mario Đurkić, Horizont Solutions

Bećarina umjesto kotizacije

Osijek Wine & Walk, koji se održava u subotu, 25. svibnja, u popodnevnim satima, nudi nezaboravnu šetnju kroz povijesnu jezgru Gornjega grada i barokne Tvrđe. Ove godine događaj donosi novo izdanje s pet vinskih točaka gdje će sudionici imati priliku kušati izvrsna vina lokalnih vinara iz Baranje i Erduta. Događaj je osmišljen kako bi spojio ljubitelje vina s bogatom poviješću i arhitekturom Osijeka, pružajući prvoklasno iskustvo uz profesionalne turističke vodiče.

Prošlogodišnji sudionici već dobro znaju da se sudjelovanje u Osijek Wine&Walku plaća„bećarinom” kako bi se osiguralo nesmetano skitanje gradom do kasno u noć. Ovaj stari namet nekoć su plaćali stanovnici Tvrđe koji su se u kasnim noćnim satima skitali i koristili javnu rasvjetu koju je trebalo financirati.

Danas je bećarina oživljena priča iz davnina koja sudionicima Wine & Walka omogućava kušanje deset vina vinara s osječkom adresom i ukusnim gastronomskim delicijama te sudjelovanje u različitim interaktivnim aktivnostima i glazbenim nastupima. Sudionici će svoje vinsko putovanje početi na Trgu slobode te će u šetnji otkrivati skrivene dragulje Osijeka sve do starog dijela grada Tvrđe, gdje će završiti na vinskom partyju

wine-&-walk-2
Osijek wine & walk / photo: Mario Đurkić, Horizont Solutions

Pripremite male trube za Urban(i) Wine Party!

Istog dana, kada zasvijetle romantični stupovi s fenjerima u Tvrđi, njegovo središte, Trg Sv. Trojstva, pretvorit će se u mjesto za Urban Wine Party, veliku završnicu dana prepunog vinskih užitaka. Večer donosi glazbeni spektakl: od 21 sat nastupaju Damir Urban& 4 koji će atmosferu podići do maksimuma.

wine-&-walk-3

Osim glazbe, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinskim etiketama i gastronomskim specijalitetima iz lokalnih restorana.Urban Wine Party ne zahtijeva bećarinu i otvoren je za sve vinoljupce i sve ljubitelje dobre urbane zabave!

Ne propustite priliku biti dijelom ovog sjajnog vinskog festivala koji spaja povijest, kulturu i moderne trendove u srcu Slavonije.

Vidimo se!

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka pod nazivom Osječka vinska baština podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Glas Slavonije d. d. i drugi partneri.

Osijek-wine-&-walk-4

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
11

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više