Vinogradi s pogledom: treće izdanje manifestacije koja oduzima dah

by Domagoj Sever

U petak se održalo treće izdanje popularne manifestacije “Vinogradi s pogledom” u organizaciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, pružajući jedinstvenu priliku ljubiteljima vina da uživaju u degustaciji najboljih zagorskih vina. Vinogradi s pogledom održani su u jednom od najljepših vinograda u Zagorju – Vinariji Petrač, koja se smjestila na pitoresknim brežuljcima u blizini Krapinskih Toplica, nudeći očaravajući pogled na zagorske brege.

vinarija_petrac
Vinarija Petrač

Sudjelovanje vrhunskih vinara

Na Vinogradima s pogledom vina je predstavilo 12 renomiranih zagorskih vinara, koji su pokazali bogatstvo i raznolikost zagorske vinske ponude omogućujući posjetiteljima da istraže enološku tradiciju Zagorja. Među sudionicima su bili: Vuglec Breg, Vinarija TRS Sever, Vinarija Bodren, Vina Zdolc, Prekratić Vino, Vinarija Grozaj, Kupilek, Vina Petrovečki, Bolfan Vinski Vrh, Vinarija Kopjar, Trgocentar i naravno domaćini, Vinarija Petrač.

vinogradi_s_pogledom_2

Vinarija Petrač: Domaćin s tradicijom

Vinarija Petrač, domaćin ovogodišnje manifestacije, poznata je po svojoj strasti prema vinogradarstvu i proizvodnji vrhunskih vina. Smještena u srcu Hrvatskog Zagorja na Hršak Bregu, na 10 hektara vinograda ima posađenih oko 40.000 čokota. Kažu da je to idealan broj za jedinstvenu vrstu Guyot, lozu koja se tradicionalno uzgaja na ovim terenima. Međutim, ovaj vinograd je sasvim poseban jer 22.000 trsova pripada sorti Cabernet Sauvignon i 4000 sorti Merlot! Vinarija Petrač prva je u Zagorju zasadila crvenu Bordeaux sortu grožđa s kojom postiže znatan uspjeh na međunarodnim i lokalnim natjecanjima. Zahvaljujući viziji Vinarije Petrač danas su te sorte priznate i preporuka je da se sade ne samo na području Zaboka već i u cijelom Zagorju. Najniži nivo podruma vinarije Petrač kapaciteta je čak 200 000 litara te uz modernu opremu i tehnologiju omogućava vinu savršene uvjete za dozrijevanje. 

vinarija_petrac_1
Vinarija Petrač
vinarija_petrac_2
Vinarija Petrač

Vinarija se ponosi svojim sortama poput chardonnaya, sauvignona, te crnih sorti poput merlota i cabernet sauvignona. Osim vrhunskih vina i predivnog ambijenta, što ju čini idealnim mjestom za ovakve manifestacije vinarija Petrač poznata je i po svojim vrhunskim pjenušcima.

Vina i zagorski bregi tu su da bi se u njima uživalo

Manifestacija “Vinogradi s pogledom” nije bila samo prilika za degustaciju izvrsnih vina, već i za uživanje u predivnom krajoliku i prijateljskom druženju. Posjetitelji su mogli uživati u vođenim turama vinskim podrumom, kao i u kulinarskim delicijama koje su savršeno pratile prezentirana vina.

klopa2024
delicije

Vinogradi s pogledom još jednom su pokazali zašto je Zagorje, sa svojim predivnim krajolicima i vrhunskim vinarima pravi raj za ljubitelje vina. Treće izdanje “Vinograda s pogledom” oduševilo je sve prisutne i ostavilo nezaboravan dojam, postavljajući visoke standarde za buduća izdanja.

2024
Vinogradi s pogledom 2024.

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
8

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više